anton van dort illustrator epexmind

Anton van Dort

Illustrator

Plaats

Zuid-Holland

Vestigingsplaats

Zoeterwoude-Dorp

Dingen die ik leuk vind

  • Tekenen
  • Persoonlijk ontwikkelen
  • Sporten
  • Gezin

Wie ben ik?

Anton van Dort, woonachtig in Zoeterwoude –Dorp, met Philine. We hebben samen vier kinderen.
Ik ben opgegroeid zonder vader en mijn moeder had de zorg voor drie kinderen, ik was de oudste. Van jongs af aan had ik een passie voor tekenen. Mijn moeder zag liever dat ik eerst een goede opleiding afrondde en een “echte” baan vond. Ik was goed in exacte vakken en had een brede interesse. Daarom koos ik voor de opleiding Technische Bedrijfskunde. Ik dacht dat ik na het eerste jaar met allerlei vakken een betere keuze kon maken. Echter, ik bleek een generalist te zijn en heb de opleiding afgerond.

Op de arbeidsmarkt moest ik weer kiezen: waar wilde ik werken? De automatisering vroeg om mensen en zoveel bedrijven leken mij interessant. Ik besloot de IT consultancy in te gaan. Het idee was dat als ik voor verschillende bedrijven had gewerkt, ik een betere keuze kon maken. Het bleek echter dat ik nog steeds een generalist was en nu ben ik al meer dan 20 jaar IT consultant.

Heb ik spijt dat ik op mijn 18e geen grafische opleiding heb gevolgd? Had ik gewild dat mijn moeder mij meer had gesteund in mijn passie voor tekenen? Nu ben ik zelf al 25 jaar vader en weet dat ouders meestal dingen doen met de beste bedoelingen voor het kind. En terugkijken heeft geen zin, het is beter om vooruit te kijken. Wat heb je nu en wat kan je daar mee? Tijdens mijn opleiding en loopbaan heb ik veel geleerd op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, wat me mede heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben.

De passie voor het tekenen is altijd gebleven en ik heb meerdere projecten gedaan waar ik anderen kon helpen met mijn tekenwerk. Nu ben ik aangeland bij EpexMind en help ik de theorie over persoonlijke ontwikkeling en mentale weerbaarheid op toegankelijke wijze uit te beelden. Het doel? Zorgen dat deze waardevolle kennis op een unieke en effectieve wijze wordt overgedragen!

Wat zou ik mensen mee willen geven?

Om een vervuld leven te leiden, is het essentieel om te weten wat je passie is en deze te omarmen. Wanneer je je passie als levensdoel stelt, zal je gelukkiger worden. Het is ook belangrijk om groot te denken bij het volgen van je passie en jezelf geen beperkingen op te leggen. Als je nu al beperkingen voor jezelf ziet, moet je jezelf eerst overtuigen dat je het kunt. Wees bereid om hard te werken, want grote plannen zonder hard werken leiden tot niets. Als het goed is, gaat dit echter vanzelf, aangezien het immers je passie is. Sta ook open voor falen, want fouten zijn de grootste leermeesters. Leer ervan, sta op en ga door, want met stoppen bereik je niets. Tot slot is het belangrijk om nooit te stoppen met leren, omdat je altijd open moet staan voor nieuwe dingen zolang je leeft. Denk nooit dat je uitgeleerd bent.