Download de brochure voor meer informatie over onze trainingen

Download de brochure

Het Dopamine Effect

Van overprikkeling en error naar motivatie en drive.

Training

60 tot 90 minuten

Keynote

45 tot 60 minuten

Training
Keynote
Het doel
Het programma

Over de training

Onze training is zorgvuldig samengesteld voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. De hedendaagse jeugd wordt voortdurend blootgesteld aan activiteiten die het dopaminegehalte verhogen, zoals eindeloos scrollen op smartphones, het achter elkaar kijken van series, vapen, snacken en meer. Deze opeenvolging van dopamine-verhogende momenten leidt vaak tot overstimulatie en een afname van motivatie. Onze methode biedt concrete stappen om het dopaminesysteem te herstellen, wat resulteert in een vernieuwde levenslust, meer focus en creativiteit. Tijdens deze interactieve sessie combineren we educatie met humor en bieden we jongeren de kans om praktische vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren inzicht te krijgen in hun online gedrag, zelfvertrouwen op te bouwen en het dagelijks leven opnieuw te waarderen zonder de noodzaak van constante prikkels.

Keynote

Onze keynote is zorgvuldig ontworpen voor grote groepen jongeren tussen de 12 en 25 jaar, met de focus op het bewust omgaan met de overvloed aan dopamine-verhogende prikkels van sociale media, gamen en meer. Tijdens deze interactieve sessie combineren we educatieve elementen met humor, waardoor de jongeren niet alleen plezier hebben, maar ook praktische vaardigheden opdoen. Hoewel onze keynote veel overeenkomsten vertoont met onze training, is deze specifiek aangepast voor grotere groepen. We zorgen voor een ontspannen en vrolijke sfeer, waarin veel gelachen wordt. Dit maakt het voor de deelnemers mogelijk om gedurende deze 45 tot 60 minuten durende sessie daadwerkelijk waardevolle inzichten en kennis op te doen.

Het doel

Deze workshop heeft als kernmissie jongeren inzicht te geven in de impact van digitale prikkels en sociale media op hun dopamine-niveaus en welzijn. We richten ons op het aanreiken van praktische vaardigheden om de constante stroom van dopamine-verhogende activiteiten te beheersen en een gezonde digitale balans te creëren. Door het bewustzijn over de dopamine-effecten van hun digitale gewoonten te vergroten, leren ze met meer zelfvertrouwen en veerkracht door de digitale wereld te navigeren, wat hun algehele welzijn ten goede komt.

Het programma

Deze training en keynote zijn speciaal ontworpen om jongeren te begeleiden in het omgaan met de digitale tijdperk, waarbij we op een laagdrempelige manier mentale gezondheid bespreekbaar maken. Door de interactieve opzet krijgen jongeren inzicht in hoe sociale media en digitale prikkels hun dopamine-niveaus en welzijn beïnvloeden. Tegelijkertijd bieden we hen praktische strategieën om deze uitdagingen aan te gaan en een gezonde digitale balans te vinden, waardoor het onderwerp mentale gezondheid op een toegankelijke en begrijpelijke manier wordt aangekaart.

.

Wat gaan ze leren?
Na deze training ben je in staat om:
N
Effectiever omgaan met prikkels van sociale media en moderne
invloeden.
N

Inzicht krijgen in de impact van digitale prikkels op welzijn.

N

Technieken om brein in balans te houden.

N

Verlengen van spanningsboog en behoud van motivatie

Overzicht

60 tot 90 min. per training

maximaal 30 deelnemers

45 tot 60 min.per keynote

minimaal 90 deelnemers

Training & Keynote

Interactief

Niveau

VO, MBO, HBO & universiteit

Prijs

Op aanvraag

Locatie

Op school

Wat leren mijn leerlingen?
N

Omgaan met prikkels

N

Technieken

N

Kennis over het brein

Het programma

Het Dopamine Effect is zorgvuldig ontwikkeld voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar en focust op het begrijpen en reguleren van de talrijke dopamine-verhogende prikkels. De deelnemers verkrijgen inzicht in hoe sociale media en technologie hun hersenen en welzijn beïnvloeden. Door een combinatie van educatieve inhoud en humor worden ze uitgerust met praktische vaardigheden om bewust om te gaan met digitale prikkels en een gezonde levensbalans te creëren. Deze workshop biedt tastbare hulpmiddelen en inzichten om hun mentale gezondheid te beschermen en te bevorderen in onze hedendaagse digitale samenleving.

Het doel

Het Dopamine Effect is met zorg ontwikkeld voor jongeren, met een speciale focus op de invloed van dopamine op hun mentale gezondheid. Ze staan voor de uitdagingen van constante afleiding, een verminderde aandachtsspanne en een voortdurende zoektocht naar nieuwe prikkels. Veel jongeren ervaren dat hun motivatie afneemt en het dagelijks leven saai lijkt. Daarom richten we ons niet alleen op het aanleren van praktische vaardigheden, maar ook op het herontdekken van voldoening en focus in andere aspecten van het leven. Zo kunnen jongeren weer in balans komen en meer vreugde vinden in hun dagelijkse bezigheden.

De trainers

Onze trainers zijn ervaren professionals die zijn opgeleid in verschillende
methodologieën, zoals NLP, Moderne Psychologie, Rots en Water, Stoïcisme
en Non-dualisme. Ze begeleiden jongeren met passie en bieden expertise in
psychosociale vaardigheden. Met behulp van interactieve en speelse
benaderingen creëren ze een ondersteunende omgeving waarin leerlingen
zelfvertrouwen kunnen opbouwen, communicatieve vaardigheden kunnen
ontwikkelen en leren omgaan met uitdagingen. Onze trainers hebben als doel
om de groei en veerkracht van kinderen te bevorderen, hen te inspireren en
tehelpen bij hun ontwikkeling

Wat deelnemers van ons vinden

 

Impressie

Video’s

De keynote was echt heel leuk. Er hing een fijne sfeer in de groep, waardoor ik hard heb kunnen lachen. Het is zeker een aanrader.

Jansen

Deelnemer - Keynote

De keynote was zeer leerzaam en goed georganiseerd. Ook de gebruikte filmpjes waren interessant.

Demi

Leerling -Scale College

De training was echt super leerzaam! De trainers deden het hartstikke goed en namen de tijd om alles helder uit te leggen. Het fijne was ook dat je altijd vragen kon stellen, wat het geheel interactief maakte. Bovendien maakten ze de les wat leuker met wat humor en interessante filmpjes. Ik zou deze training zeker aan anderen aanraden!

Oscar

Student - MboRijland

De training was echt ontzettend leerzaam. Ik was echt verbaasd over wat een negatieve dopamine balans kan doen met je brein en je algemeen welzijn in het leven. Ik ben me nu veel bewuster van mijn gedrag op sociale media.

Senna

Deelnemer - EpexMind Event
Veelgestelde vragen
Is de training / keynote interactief?

Ja, de training en de keynote omvat interactieve discussies, praktische voorbeelden en oefeningen om het begrip te versterken.

Zijn er kosten verbonden aan deelname?

Ja, er zijn kosten verbonden aan deelname. Neem contact op voor meer informatie over de tarieven.

Wat is het verschil tussen de Training en keynote?

De training en de keynote lijken sterk op elkaar, met als enige verschil dat er tijdens de training meer aandacht kan worden besteed aan deelnemers en dat er ook meer gezamenlijke oefeningen kunnen worden gedaan. De keynote is specifiek ontworpen voor grote groepen en is daarom aangepast om de aandacht van iedereen te kunnen vasthouden.

Ik heb meer dan 30 deelnemers voor de training. Wat nu?

Als je meer dan 30 deelnemers hebt, is het het beste om contact met ons op te nemen via de telefoon of per e-mail.

Hoe kan ik me aanmelden voor de training of keynote?

Je kunt je aanmelden voor de workshop door contact met ons op te nemen via inschrijfformulier of stuur een mail naar info@epexmind.com om meer informatie te krijgen.

Is er een verschil tussen de trainingen en keynotes bij verschillende niveaus?
Wij zullen altijd rekening houden met welke en wat voor leerlingen we tegenover ons hebben. Na jaren ervaring hebben we gemerkt wat beter werkt bij de verschillende niveaus. Het doel is om onze boodschap op de beste manier over te brengen.
Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact op en we helpen je graag verder
Gerelateerde cursussen

Rots & Water

vergroot  mentale weerbaarheid bij leerlingen

⇒ 1 – 8 Sessies
⇒  90 min . per les

 

Epex Mind Stress naar focus

Stress naar Focus

Van stress naar focus een workshop vol praktische tools tegen stress

⇒ 1 Sessie
⇒  90 min . per les

 

Docententraining

Een training voor leergierige docenten

⇒ 1 Sessie
⇒ 4 uur

 

Neem Contact op

071-7600078

info@epexmind.com

Adres

EpexMind
Flevodwarsweg 4
2318 BV Leiden
KVK: 89823257

Volg ons

Bereikbaarheid

Telefoon: 071-7600078

Hieronder vind je de tijden waarop je ons telefonisch kunt bereiken.

Ma. 10.00 – 18.00
Di. 10.00 – 18.00
Wo. 10.00 – 18.00
Do. 10.00 – 18.00
Vr. 10.00 – 18.00
Za. 12.00 – 17.00
Zo. Gesloten

© 2023 Epex Mind. All Rights Reserved

Vraag een vrijblijvende offerte aan!