Download onze brochure

Download brochure

Rots & Water

Ondersteuning bij het vergroten van hun mentale weerbaarheid en het ontdekken van hun eigen potentieel en sociale en emotionele groei.

6-8 sessies

60 min. per les
Over de training
Het programma
Het doel
Trainers

Over de training

Ons programma bestaat uit verschillende interactieve activiteiten, zoals spelletjes en rollenspellen, die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Door middel van deze activiteiten leren kinderen zelfverzekerd op te treden, grenzen te stellen en respectvol om te gaan met anderen. Het programma is gebaseerd op de principes van zelfverdediging en zelfbeheersing, waardoor kinderen niet alleen leren hoe ze fysiek weerbaar kunnen zijn, maar ook hoe ze mentaal sterker kunnen worden.

Wij bieden verschillende mogelijkheden om onze trainingen in te zetten binnen basisscholen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een speciaal lesprogramma aanbieden, een workshop of een ouderavond organiseren. Ook is het mogelijk om onze trainingen te integreren in het reguliere lesprogramma.

Het programma

Het programma bestaat uit 8 sessies van 100 minuten, verdeeld over 2 tot 3 maanden. Als locatie voor de training hebben we een gymzaal nodig of een soortgelijke locatie zonder obstakels of belemmeringen.
Ons programma richt zich op verschillende thema’s, waaronder zelfkennis, contact maken, communicatie en het respecteren van grenzen van anderen. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van autonomie bij kinderen, zodat ze een stevige basis meekrijgen om met succes hun schooltijd te vervolgen en zich verder te ontwikkelen als persoon

Het doel

Ons doel bij Rots & Water is om basisschoolkinderen te helpen groeien in zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Via interactieve activiteiten leren ze zelfverzekerd op te treden, respectvol om te gaan met anderen en mentaal en fysiek weerbaar te zijn. Zo bieden we een solide basis voor succes op school en in persoonlijke ontwikkeling, ongeacht achtergrond of ervaring.

Trainers

Onze trainers zijn deskundig opgeleid in diverse methodologieën, zoals NLP, Moderne Psychologie, Rots en Water, Stoïcisme, Non-dualisme en meer. Met passie begeleiden ze kinderen in hun ontwikkeling, en bieden ze expertise in psychosociale vaardigheden. Ze creëren een ondersteunende omgeving waarin kinderen zelfvertrouwen opbouwen, communicatieve vaardigheden ontwikkelen en leren omgaan met uitdagingen in het leven.
Wat gaan ze leren?

Na deze training kunnen mijn leerlingen:

N
 Zelfverzekerd optreden.
N

Effectieve communicatievaardigheden toepassen

N

Grenzen herkennen en respecteren

N

Zelfbewustzijn vergroten

Overzicht

60 min. per les

6-8 sessies

Aantal deelnemers

Max 20 leerlingen

Duur

2-3 maanden

Niveau

Basisschool & VO

Investering

Op aanvraag

Locatie

Op school

Wat leren mijn leerlingen?
N

Beter voor zichzelf opkomen

N

Goed met anderen praten

N

Omgaan met moeilijke situaties

Het programma

Ons programma bestaat uit 8 sessies van elk 100 minuten, verspreid over 2 tot 3 maanden. We behandelen onderwerpen zoals zelfkennis, contact maken, duidelijk communiceren en grenzen respecteren. Dit helpt leerlingen sterker te worden en zichzelf te zijn in verschillende situaties, voor meer zelfvertrouwen en succes.

Het doel

Bij Rots & Water is ons doel het vergroten van de sociale weerbaarheid van basisschoolkinderen. Via interactieve trainingen leren we kinderen hoe ze zelfverzekerd kunnen optreden, respectvol met anderen kunnen omgaan en mentale en fysieke veerkracht kunnen ontwikkelen. Dit bereidt hen voor op een succesvolle schooltijd en persoonlijke groei, ongeacht achtergrond of ervaring. We rusten hen uit met de nodige vaardigheden om met vertrouwen diverse levensuitdagingen aan te gaan en positieve relaties te onderhouden.

De trainers
Onze trainers zijn ervaren professionals die zijn opgeleid in verschillende
methodologieën, zoals NLP, Moderne Psychologie, Rots en Water, Stoïcisme
en Non-dualisme. Ze begeleiden kinderen met passie en bieden expertise in
psychosociale vaardigheden. Met behulp van interactieve en speelse
benaderingen creëren ze een ondersteunende omgeving waarin leerlingen
zelfvertrouwen kunnen opbouwen, communicatieve vaardigheden kunnen
ontwikkelen en leren omgaan met uitdagingen. Onze trainers hebben als doel
om de groei en veerkracht van kinderen te bevorderen, hen te inspireren en
tehelpen bij hun ontwikkeling.

Wat jongeren van ons vinden

 

EpexMind heeft rots- en watertraining gegeven aan onze jeugdteams. Ze hebben dit uitstekend gedaan. Ik heb al eerder rots- en watertrainers ingehuurd, maar wat ik leuk vond aan EpexMind is dat ze er hun eigen unieke aanpak aan hebben toegevoegd. Super tof!

BS leiden

Paul

Trainer - BS Leiden

Julian en Hicham, hartelijk dank voor de rots- en watertraining. Het was erg leuk hoe jullie dit hebben gedaan. Mijn team heeft er echt veel aan gehad.

Carcoline

Trainster

Ik vond het super leuk! komen jullie vaker?

Rik

Deelnemer

Impressie

Video’s

Veelgestelde vragen
Wat is de Rots & Water training?

De Rots & Water training is een programma gericht op het vergroten van sociale weerbaarheid bij kinderen door middel van interactieve activiteiten en oefeningen.

Wat is het doel van de Rots & Water training?

Het doel is om kinderen zelfverzekerdheid, sociale vaardigheden en weerbaarheid bij te brengen, zowel fysiek als mentaal.

Wie leidt de training?

De training wordt geleid door erkende Rots & Water trainers die zijn opgeleid in diverse methodologieën zoals NLP, Moderne Psychologie en meer.

Wat is het verschil tussen Rots & Water en andere trainingen?

Rots & Water combineert fysieke oefeningen met mentale training, waardoor kinderen zowel leren hoe ze zich fysiek kunnen verdedigen als hoe ze mentaal sterker kunnen worden.

Is er een maximum aantal deelnemers per sessie?

Ja, het maximum aantal deelnemers is 15 leerlingen om ervoor te zorgen dat elke deelnemer voldoende aandacht krijgt.

Is het Rots en Water-programma anders op het voortgezet onderwijs dan op de basisschool?

Ja, het Rots en Water-programma verschilt tussen het voortgezet onderwijs (VO) en de basisschool, omdat het aangepast wordt aan de ontwikkelingsfase en de behoeften van de leerlingen op elk niveau. In het basisonderwijs richt het programma zich meer op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfbeheersing en sociale vaardigheden, zoals samenwerken en het respecteren van elkaar. Op de VO wordt de nadruk meer gelegd op het omgaan met groepsdruk, het ontwikkelen van persoonlijke grenzen en het versterken van de mentale weerbaarheid. Het doel is om leerlingen te helpen bij het vormen van een stevige basis van zelfkennis en respect voor anderen, die ze kunnen gebruiken in hun verdere leven.

Niet gevonden wat je
zocht?
Neem contact op en we helpen je
graag verder
Gerelateerde cursussen

Epex Mind Stress naar focus

Stress naar focus

Wij bieden coaching aan om leerlingen te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

⇒ 8 Sessies
⇒  100 min . per les

 

Neem Contact op
071-7600078
info@epexmind.com

Adres

EpexMind
Flevodwarsweg 4
2318 BV Leiden
KVK: 89823257

Volg ons

Bereikbaarheid

Telefoon: 071-7600078

Hieronder vind je de tijden waarop je ons telefonisch kunt bereiken.

Ma. 10.00 – 18.00
Di. 10.00 – 18.00
Wo. 10.00 – 18.00
Do. 10.00 – 18.00
Vr. 10.00 – 18.00
Za. 12.00 – 17.00
Zo. Gesloten

© 2023 Epex Mind. All Rights Reserved