Download de brochure voor meer informatie over onze trainingen
Download de brochure

Psycholoog

Psycholoog in Leiden

Online
Praktijklocatie (Leiden)
Bij een psycholoog
Het doel
EpexMind Psychologen

Bij een psycholoog kun je terecht voor professionele begeleiding en ondersteuning bij diverse persoonlijke uitdagingen en psychische problemen. Het omvat het proces van het verkennen van gedachten, gevoelens en gedragingen om inzicht te krijgen in jezelf en je situatie. Een psycholoog biedt een veilige ruimte voor open gesprekken, waarbij gebruik wordt gemaakt van wetenschappelijk onderbouwde therapieën en technieken om je te helpen omgaan met stress, emoties, relaties en andere levensuitdagingen.

Het doel van een behandeling bij een psycholoog is om jou nog beter in staat te stellen om actief aan jezelf te werken. Door middel van gesprekken en therapieën krijg je dieper inzicht in jezelf, je gedachten en je emoties. Je leert effectieve strategieën en vaardigheden om met uitdagingen en problemen om te gaan. De focus ligt op het vergroten van je zelfbewustzijn, het versterken van je persoonlijke veerkracht en het bevorderen van je algemene welzijn. Samen met je psycholoog werk je aan het bereiken van innerlijke rust, het ontwikkelen van positieve relaties en het vinden van meer voldoening in het dagelijks leven.

De psychologen van EpexMind gaan verder dan alleen het bieden van psychologische zorg. Ons team is voortdurend bezig met hun eigen persoonlijke ontwikkeling, wat betekent dat we altijd streven naar verbetering van jouw welzijn. Ze zijn SKJ geregistreerd en werken nauw samen met externe professionals zoals sportcoaches, jongerenbegeleiders, verenigingen en gemeenschappen. Op die manier bieden we een geïntegreerde aanpak die niet stopt bij de psycholoog, maar verder gaat met gepersonaliseerde doorverwijzingen en ondersteuning op maat. Bij EpexMind zijn we gepassioneerd over het leveren van zorg die aansluit bij onze missie en filosofie.

.

Wanneer kan ik terecht bij een psycholoog?

Overzicht

Online

Op locatie

Leiden

Spreektaal

Nederlands, Engels en

Marokkaans

Leeftijd

12 t/m 29

Ben ik verzekerd?

Neem contact met ons op

Onze Psychologen zijn:

N

Ervaren en professioneel

N

SKJgeregistreerd

N

EpexMind-kwaliteit

Aan de slag

Stap 1: Plan een intake

Stap 2: Het intakegesprek

Stap 3: Start de behandeling

Tijdens de intake ontdek je hoe belangrijk de klik met de psycholoog is. Er is ruimte om over jezelf te praten en om een indruk te krijgen van de psycholoog. Na de intake brengen we samen in kaart welke klachten je ervaart. Op basis hiervan stelt de psycholoog een behandelplan op. Bij EpexMind staat de cliënt centraal, daarom heb je altijd inspraak in de aanpak. Zodra je akkoord bent met het plan, wordt de behandeling gestart. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende behandelvormen die specifiek op jou worden afgestemd.

Het doel is om je te helpen meer controle te krijgen over je gedachten door middel van praktische tools, zodat je zelfstandig kunt omgaan met je gedachten. Gedurende de behandeling houden we contact over jouw voortgang en nemen we de tijd om jouw successen te vieren. Pas wanneer jij het gevoel hebt dat je er klaar voor bent, sluiten we de behandeling af.

EpexMind Psychologen

Bij EpexMind zijn onze psychologen ervaren professionals met expertise in Psychologie, NLP, Positieve Psychologie, Rots en Water, Stoïcisme, Non-dualisme, Systemisch Werk, ACT en meer. Ze begeleiden jongeren vanuit de missie en filosofie van EpexMind met een sterke focus op psychosociale vaardigheden. Door interactieve en speelse benaderingen scheppen ze een ondersteunende omgeving waarin kinderen en jongeren zelfvertrouwen opbouwen, communicatieve vaardigheden ontwikkelen en leren omgaan met uitdagingen.

Ons doel is de groei en veerkracht van kinderen en jongeren te bevorderen door hen te inspireren en te ondersteunen in hun ontwikkeling. Onze psychologen zijn SKJ-geregistreerd en werken nauw samen met sportcoaches, jongerenbegeleiders, verenigingen en gemeenschappen. Zo bieden we een samenhangende aanpak met persoonlijke doorverwijzingen en ondersteuning op maat.

Wat vinden jongeren van EpexMind?

 

Beschikbare psychologen

Bedrijf Impressie

Voor mijn auto praktijk examen heel veel zenuwen en stress. Na een sessie bij Epex Mind de rust kunnen vinden om tijdens mijn examen te gebruiken. Echt een hele goede en fijne ervaring gehad.

logo EpexMind

Anoniem

Top trainingsinstituut! Fijne en professionele begeleiding van een communicatief en sociaal vaardige personen.

logo EpexMind

Anoniem

Sabrine zoekt naar praktische tips die gemakkelijk in het dagelijks leven kunnen worden toegepast. Super veel geleerd over mezelf!

logo EpexMind

Anoniem

Veelgestelde vragen
Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste afspraak met een psycholoog?

Tijdens je eerste afspraak zal de psycholoog je achtergrond en reden van bezoek bespreken, en samen met jou doelen opstellen voor de behandeling.

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een coach?

Een psycholoog behandelt psychische problemen met therapieën en diagnostische methoden, terwijl een coach zich richt op het begeleiden van cliënten naar specifieke doelen en ontwikkelingen zonder therapeutische interventie voor psychische stoornissen.

Hoe lang duurt een therapie sessie meestal?

Een therapie sessie duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten, maar dit kan variëren afhankelijk van de behoeften en de afspraken met je psycholoog.

Wat zijn de kosten voor psychologische zorg?

De kosten variëren, afhankelijk van je zorgverzekering, de duur van de sessies en de therapeutische aanpak. Sommige verzekeringen vergoeden (een deel van) de kosten.

Hoe kan ik mijn sessies met de psycholoog voorbereiden?

Je kunt je sessies voorbereiden door na te denken over wat je wilt bespreken, eventuele vragen op te schrijven en te bedenken wat je verwachtingen zijn van de therapie.

Ik ben ouder dan 29, wat nu?

Dit maakt in principe niets uit. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Niet gevonden wat je
zocht?
Neem contact op en we helpen je
graag verder
Gerelateerde cursussen

Rots & Water

vergroot  mentale weerbaarheid bij leerlingen

⇒ 1 – 8 Sessies
⇒  90 min . per les

Epex Mind Stress naar focus

Stress naar Focus

Van stress naar focus een workshop vol praktische tools tegen stress

⇒ 1 Sessie
⇒  90 min . per les

Docententraining

Een training voor leergierige docenten

⇒ 1 Sessie
⇒ 4 uur

Neem Contact op
071-7600078
info@epexmind.com

Adres

EpexMind
Flevodwarsweg 4
2318 BV Leiden
KVK: 89823257

Volg ons

Bereikbaarheid

Telefoon: 071-7600078

Hieronder vind je de tijden waarop je ons telefonisch kunt bereiken.

Ma. 10.00 – 18.00
Di. 10.00 – 18.00
Wo. 10.00 – 18.00
Do. 10.00 – 18.00
Vr. 10.00 – 18.00
Za. 12.00 – 17.00
Zo. Gesloten

© 2024 Epex Mind. All Rights Reserved

Plan een vrijblijvende intake