Hicham Mgharbi Epexmind<br />

Hicham Mgharbi

Oprichter/Trainer

Plaats

Zuid-Holland

Vestigingsplaats

Leiden

Dingen die ik leuk vind

  • Filosofie
  • Sporten
  • Touren met de motor
  • Socializen
  • Het volgen van opleidingen en cursussen
  • Beveiligen

Wie ben ik?

Ik ben Hicham Mgharbi en ik ben geboren in Leiden. Een van mijn favoriete quote is: “Onze grootste limiet ligt niet in wat we willen en niet kunnen doen, het is in wat we nooit hebben overwogen dat we kunnen doen.” Deze woorden heb ik live gehoord van Richard Bandler in Londen. Van jongs af aan wist ik dat ik een passie had voor gedrag, communicatie en psychologie, daarom heb ik verschillende trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals NLP, TA, Systemisch Werk, Rots & Water en Zenmeditatie.

Tot mijn zeventiende speelde ik altijd op het hoogste niveau basketbal van mijn leeftijd. Na basketbal wist ik niet wat ik wilde doen met mijn leven. Ik zat met mezelf in de knel en was op zoek naar antwoorden op vragen zoals: “Wie ben ik? Wat wil ik met mijn toekomst? Wat voel ik? Hoe ga ik om met tegenslagen?” Ik moest deze antwoorden buiten school zoeken en ben na die jaren begonnen met mijn persoonlijke ontwikkeling op het gebied van gedrag en communicatie door diverse opleidingen te volgen. Na mijn studie International Business & Entrepreneurship heb ik samen met Julian het bedrijf EpexMind opgericht, waar we trainingen en opleidingen aanbieden.

De motivatie voor mijn werk komt voort uit het feit dat scholen weinig bieden op het gebied van mentale weerbaarheid. Ik wil dit nu aanbieden aan scholen, zodat leerlingen kennis, methodes, attitudes en technieken krijgen om te ontdekken wie ze zijn, wat hun persoonlijke voorkeuren zijn en hoe ze hun eigen drijfveren kunnen ontdekken. Zo kunnen ze het leven mentaal er-door-heen zonder vast te zitten aan beperkingen.

Wat zou ik mensen mee willen geven?

In het algemeen kan worden gesteld dat het investeren in jezelf een belangrijke stap is naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Het kan helpen om inzicht te krijgen in beperkingen zoals beperkte overtuigingen en om te erkennen dat het oké is om hulp te vragen. Door het aangaan van uitdagingen en het opzoeken van nieuwe ervaringen, kan je jezelf uitdagen om te groeien en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Het kan ook helpen om een positieve en proactieve mindset te ontwikkelen en te werken aan het versterken van je zelfvertrouwen.

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken wat je wilt in het leven en wat voor jou belangrijk is. Hierbij kunnen twee vragen helpen: hoeveel vrijheid wil ik hebben en hoeveel plezier kan ik aan? Door te blijven in het hier en nu en je te concentreren op wat je op dit moment kunt doen, kun je je doelen bereiken en genieten van het leven.

Stel een vraag aan Hicham

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.