Missie & Filosofie

Missie

Bij EpexMind is onze missie om mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun mentale weerbaarheid. Wij geloven dat de filosofieën en trainingsprogramma’s van NLP, Moderne Psychologie, Transactionele Analyse, Systemisch Werk, Rots en water en Zen meditatie belangrijke instrumenten zijn om dit te bereiken.

Epex Filosofie

Bij de Epex filosofie staat het ontwikkelen van persoonlijke groei en zelfrealisatie centraal, en worden er verschillende technieken gebruikt om deze doelen te bereiken.

Een belangrijk aspect van de Epex filosofie is dat we ons bewust worden van onze gedachten, gevoelens en lichaamssensaties in het huidige moment. Door ons bewust te zijn van deze zaken, kunnen we ons beter concentreren op wat echt belangrijk is in ons leven en ons minder laten afleiden door irrelevante zaken.

Een andere belangrijke techniek bij de Epex filosofie is het ontwikkelen van positieve emoties, zoals liefde, mededogen en dankbaarheid. Door ons te richten op deze positieve emoties, kunnen we ons beter in staat voelen om uitdagingen aan te gaan en ons leven op een positieve manier te benaderen.

Daarnaast wordt bij de Epex filosofie ook veel nadruk gelegd op persoonlijke verantwoordelijkheid en het nemen van actie om onze doelen te bereiken. Door zelf de regie te nemen over ons leven en ons te concentreren op wat we kunnen beheersen, kunnen we onze persoonlijke groei en innerlijke rust versterken.

NLP
PSYCHOLOGIE
TA
Systemisch Werk
Rots en water
zEN MEDITATIE

NLP, of Neuro Linguïstisch Programmeren, is een methode die gericht is op het begrijpen van de communicatie tussen de hersenen en het gedrag van individuen. Het helpt ons om ons bewustzijn te vergroten, ons gedrag te veranderen en ons te ondersteunen bij het bereiken van onze doelen.

Moderne Psychologie is de wetenschappelijke studie van menselijk gedrag en mentale processen. Het richt zich op het begrijpen van hoe mensen denken, voelen en handelen, zowel op individueel niveau als in interactie met anderen. Wij nemen al deze studies mee en bestuderen deze zodat we een breed scala aan kennis hebben. De onderwerpen die wij belangrijk vinden zijn voornamelijk,  persoonlijkheid, motivatie, geheugen, emoties, ontwikkeling, sociale interacties en de biologische basis van gedrag.

Transactionele Analyse is een model voor persoonlijke ontwikkeling en communicatie dat gericht is op het begrijpen van interacties tussen mensen. Het helpt ons om beter te begrijpen hoe we communiceren met anderen en om onze relaties te verbeteren.

Systemisch Werk is een methode die gericht is op het begrijpen van systemen, zoals families en organisaties, en hoe individuen binnen deze systemen functioneren. Het helpt ons om beter te begrijpen hoe we ons gedragen binnen bepaalde systemen en hoe we onze relaties met anderen kunnen verbeteren.

Rots en water is een methode die gericht is op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfbeheersing en weerbaarheid bij jongeren. Het helpt jongeren om hun innerlijke kracht te vinden en om te leren hoe ze hun eigen grenzen kunnen stellen.

Zen meditatie is een oude techniek die gericht is op het cultiveren van innerlijke rust en helderheid van de geest. Het helpt ons om ons bewust te zijn van onze gedachten en emoties, en deze op een meer positieve en constructieve manier te benaderen.