Wim van Rooyen EpexMind<br />

Wim van Rooyen

Gastspreker/ adviseur

Plaats

Zuid-Holland

Vestigingsplaats

Voorschoten

Dingen die ik leuk vind

  • Ondernemen
  • Fitness
  • Wielrennen
  • Motorrijden
  • Mijzelf en andere helpen ontwikkelen
  • Wereldoriëntatie

Wie ben ik?

Ik ben Wim van Rooyen en ben geboren en getogen in Voorschoten, waar ik momenteel nog steeds woon. Samen met mijn vrouw Angelique heb ik twee dochters, Laura en Myla. Na het afronden van mijn technische opleiding tot kok/kelner, ben ik gaan werken bij een kwekerij in Voorschoten. Al snel besefte ik dat dit niet de juiste richting voor mij was. Na korte tijd te hebben gewerkt, besloot ik in dienst te gaan vanwege de toenmalige dienstplicht. Tijdens deze periode leerde ik veel van mijn kameraden en de opleiding, en kwam ik erachter welke richting ik op wilde gaan in mijn leven. Dit betekende niet dat ik meteen een heel uitgestippelde toekomst voor ogen had, maar wel dat ik meer duidelijkheid had over mijn interesses en ambities.

Na mijn diensttijd heb ik een aantal jaar diverse avondopleidingen gevolgd en succesvol afgerond. Hierdoor ben ik tot de conclusie gekomen dat het vergaren van kennis een belangrijk aspect is om jezelf te ontwikkelen en te vormen. Vanaf 1990 ben ik samen met mijn levenspartner ondernemer geworden door het bedrijf van mijn ouders over te nemen. Dit bedrijf bestaat al sinds 1890. Naast mijn werk als ondernemer, heb ik me ook beziggehouden met bestuurlijke zaken binnen organisaties en heb ik jaren lang als beveiliger gewerkt. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan over de gemiddelde mens en ben ik gevormd tot wie ik nu ben. Ik heb geleerd om mijn rug recht te houden en duidelijk te zijn, maar ook om menselijk te blijven. Je omgeving speelt een belangrijke rol in je ontwikkeling en daarom raad ik aan om niet bang te zijn om eens een andere omgeving op te zoeken.

Wat zou ik mensen mee willen geven?

Wat ik mensen graag wil meegeven, is dat het belangrijk is om goed voor jezelf en anderen te zorgen. Als er teleurstellingen zijn, is het goed om hierover te praten met de mensen die belangrijk voor je zijn. Er bestaan geen rare vragen. Door regelmaat te creëren en een vast ritme aan te houden, kun je meer structuur aanbrengen in je leven. Door interesse te tonen en opleidingen te volgen, kun je jezelf blijven ontwikkelen. Sta open voor veranderingen en geef niet op als anderen je proberen te beïnvloeden. Kijk vooruit, want daar ligt jouw toekomst. En vergeet niet om jezelf en anderen af en toe een compliment te geven. Je mag trots zijn op wie je bent, want die trots kan niemand jou afpakken.