profielfoto john grijs

John van der Haven

Trainer / Ontwikkelaar

Plaats

Zuid-Holland

Vestigingsplaats

Leiden

 Wat vind ik leuk

  • Zwemmen
  • Skiën
  • Bordspelletjes
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Stoïcisme
  • Neurogram
  • Mensen beter maken

Wie ben ik?

John van der Haven woonachtig in Leiderdorp en getrouwd met Zaphra. Wij hebben twee kinderen Jill en Yannick. Ieder jaar kijk er ik naar uit wanneer we weer samen gaan skiën in Oostenrijk. Ik houd dan ook veel van sport. Je kunt mij regelmatig banen zien trekken in het zwembad. Ook voor bordspelletjes kun je mij wakker maken. Van Ticket to Ride tot Stratego. Voor de gezelligheid, maar ik wil ook graag winnen! 🙂

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Meer dan 20 jaar heb ik in de Sales gewerkt. Daarbij ben ik mijzelf altijd blijven ontwikkelen middels boeken, podcast, training en opleiding. Mijn motto is dan ook “Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden”. Echter, aan de meeste trainingen had ik weinig tot niets. Totdat ik in aanraking kwam met NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren. Vanaf toen ging ik “down the rabbit hole”.

Claustrofobie

Natuurlijk paste ik NLP eerst op mijzelf toe (waar ik voorheen last had van claustrofobie, heb ik onlangs nog wat kabels in de 50 cm lage kruipruimte onder mijn huis doorgetrokken), ik gebruikte NLP binnen mijn sales team (NLP is de beste sales en communicatie training die er bestaat!) en begon anderen te helpen. Van volwassenen met prikangst tot kinderen die angst hebben om buiten te spelen. Ik werd Licensed NLP Practitioner, (Advanced) Master Practitioner en NLP Coach.

Orlando

Uiteindelijk ben ik in de zomer van 2022 naar Orlando in Florida gegaan om het felbegeerde Licensed NLP trainers diploma te behalen bij de grondlegger van NLP zelf, dr. Richard Bandler. Daarna was ik volledig NLP gecertificeerd middels alle diploma’s die er binnen de Society of NLP zijn te behalen. En heel eerlijk gezegd, er zijn er in Nederland niet veel die dit hebben en daar ben ik best een beetje trots op :-).

Voel je goed avond én workshop

Bovendien ben ik de initiatiefnemer en organisator van de Voel je goed avond bij EpexMind. Een unieke, leerzame en vooral super leuke avond uit! De Voel je goed workshop komt voort uit deze succesvolle theaterproductie. Waarbij deelnemers op een laagdrempelige, down to earth en humorvolle wijze, bewezen tools aangereikt krijgen om stress en piekeren tegen te gaan (Think Good), eetgewoontes te verbeteren (Eat Good) en gefocust te werken met FLOW (Feel Good).

Wat zou ik mensen mee willen geven?

Toen ik 44 jaar oud was en mijn eerste NLP-certificaat behaalde, dacht ik maar aan één ding: had ik dit maar 20 jaar eerder geleerd toen ik 24 was. Dat had me enorm geholpen, zowel privé als in mijn werk en relaties, eigenlijk in mijn hele leven.

In de zaal zat een man van 64 die dacht: “Had ik dit maar 20 jaar eerder geleerd toen ik 44 was…”

‘The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now!’