Download de brochure voor meer informatie over onze trainingen

Download de brochure

Mentaal sterk voor jongeren!

Jouw gedachten vormen jouw realiteit

Datum

Tijd

Over het Event
Het programma
Het doel
Trainers

Over de jongeren training

Deze meerdere daagse training is speciaal ontworpen om jongeren (16 tot 23 jaar) te helpen mentaal sterker te worden door belangrijke onderwerpen te bespreken die vaak over het hoofd worden gezien in het dagelijks leven. We begrijpen dat de tienerjaren een periode van intense verandering en uitdagingen kunnen zijn, en daarom hebben we een programma samengesteld dat jongeren voorbereidt op de mentale obstakels die ze kunnen tegenkomen.

Het programma

  • Module 1: Het Dopamine Effect – Herstel van de Balans
  • Module 2: Van Stress naar Focus – Omgaan met Angst en Stress
  • Module 3: Doelen Stellen en Een Positieve Toekomst

Het doel

In ons programma beschouwen we het leven vaak als een avontuurlijke reis per boot. Deze metafoor stelt ons in staat om de uitdagingen en obstakels waarmee we worden geconfronteerd beter te begrijpen. Stel je voor dat jouw leven die boot is, en de zeeën die je bevaren moet, vertegenwoordigen de ups en downs van het leven.

Het doel van onze training is om die boot sterker te maken, zodat je met meer zelfvertrouwen en veerkracht door de wilde zeeën kunt navigeren en jouw bestemming, het ‘doel eiland,’ kunt bereiken. We voorzien je van de kennis en gereedschappen om jouw boot te versterken, zodat je zelfs de ruigste wateren aankunt en met vastberadenheid en positiviteit jouw gewenste bestemming kunt bereiken. Samen maken we jouw reis naar een gelukkiger en vervullend leven soepeler en succesvoller.

Trainers

Onze training wordt gegeven door ervaren trainers van EpexMind, experts met jarenlange ervaring in het begeleiden van jongeren op hun reis naar mentale kracht en welzijn. We geloven sterk in de kracht van deze deskundige begeleiding om jongeren te helpen sterker te worden en met succes door de uitdagingen van het leven te navigeren.

We begrijpen ook dat de betrokkenheid van ouders een cruciale rol speelt in het ondersteunen van jongeren op hun pad naar mentale veerkracht. Daarom hebben we een samenwerking met onze partner Masters of Life, die ouders de mogelijkheid biedt om zelf getraind te worden. Door ouders te voorzien van dezelfde kennis en vaardigheden die hun kinderen tijdens onze training verwerven, kunnen gezinnen samenwerken om een ondersteunende en positieve omgeving te creëren waarin jongeren gedijen.

Samen met Masters of Life bieden we ouders de tools die ze nodig hebben om actieve deelnemers te worden in het welzijn van hun kinderen, waardoor we een complete benadering van gezinswelzijn bevorderen.

Wat ga je leren?

Na deze training ben je in staat om:
N

Angst beheersen.

N

Stress onder controle krijgen.

N

Doelen stellen en bereiken.

N

Dopaminebalans herstellen

Informatie

Datum

Tijd

incl. Lunch

Broodjes en Drinken

Investering

Locatie

Wat leer je?

N

Angst overwinnen

N

Krachtige Technieken

N

Emoties beïnvloeden

Het programma

Module 1: Het Dopamine Effect – Herstel van de Balans

In deze module leren jongeren over het belang van dopamine in hun dagelijks leven. Ze ontdekken hoe dit neurotransmitter hun emoties, gedrag en beloningssystemen beïnvloedt. We richten ons op gezonde manieren om dopamine te stimuleren en een evenwichtige dopaminebalans te behouden. Jongeren zullen praktische technieken en strategieën leren om hun dopaminebehoeften te vervullen zonder hun welzijn in gevaar te brengen.

Module 2: Van Stress naar Focus – Omgaan met Angst en Stress

Deze module richt zich op het begrijpen en beheersen van stress en angst. Jongeren leren effectieve technieken om stress te herkennen en te verminderen. We bieden hen praktische tools, waaronder ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken, om stress om te zetten in focus en productiviteit. Daarnaast behandelen we strategieën voor het omgaan met angsten en het ontwikkelen van veerkracht in stressvolle situaties.

Module 3: Doelen Stellen en Een Positieve Toekomst

Deze module is gericht op het stellen van doelen en het omarmen van een positieve kijk op de toekomst. Jongeren leren hoe ze effectieve doelen kunnen stellen, zowel op korte als lange termijn. We helpen hen bij het identificeren van hun persoonlijke passies en interesses, zodat ze een duidelijk beeld krijgen van wat ze willen bereiken in het leven.

EpexMind

Bij EpexMind is onze visie om jongeren te inspireren om hun eigen unieke levensreis te ondernemen. Wij geloven dat het leven kan worden vergeleken met een boot die vaart op de golven van ervaringen en kansen. Elke jongere heeft de vrijheid om zijn of haar eigen boot te bouwen, met unieke elementen en hulpmiddelen om te navigeren naar hun gewenste bestemming.

Bij EpexMind willen we jongeren helpen bij het bouwen en verbeteren van hun boot, zodat ze het roer durven te grijpen en koers kunnen zetten naar hun droombestemming. We streven ernaar jongeren te ondersteunen in hun groei, het ontwikkelen van hun vaardigheden en het vergroten van hun zelfvertrouwen, zodat ze elke uitdaging op hun reis kunnen overwinnen.

Het ultieme doel van deze reis is om uiteindelijk het eiland van hun dromen te bereiken. Dit ‘eiland’ kan van alles zijn wat ze maar willen: een doel om naartoe te werken, een plek om te wonen, of een droom die ze willen verwezenlijken. Maar laten we niet vergeten dat de reis net zo waardevol is als de bestemming, en de ervaringen die ze onderweg opdoen zijn van onschatbare waarde. Dus, blijf varen, blijf leren en geniet van elke stap op deze reis!

Masters in life

Masters in Life is een partner voor deze training. Masters in Life is een gerenommeerde coachingspraktijk met gespecialiseerde professionals die zich inzetten om je te helpen jouw ‘Masters in Life’ te bereiken. Dit omvat het stellen en behalen van doelen, het opbouwen van liefdevolle relaties, het nemen van regie over je leven, het ontwikkelen van je talenten en leiderschap.

Dit uitgebreide netwerk van specialisten is er ook om de taken met betrekking tot ouders op zich te nemen, waaronder het bieden van ondersteuning bij obstakels die ouders kunnen tegenkomen, zoals stress en burn-out, trauma, conflicten, rouwverwerking, relatieproblemen, en zowel fysieke als mentale klachten.

Wat deelnemers van ons vinden

[site_reviews display="20"]

“Ik begrijp nu beter hoe ik met stress kan omgaan.

“Ik kan nu beter stress hanteren.”

“Zeer goed de boodschap verpakt en gepresenteerd”

“Spannende uitbreiding van mijn comfortzone”

”Let op ademhaling bij stress. Helpt echt!”

Veelgestelde vragen
Moet ik eten en drinken meenemen?

Er wordt lunch voorzien, maar je mag altijd extra eten en drinken meenemen als je dat wenst.

Kan ik hieraan deelnemen als ik geen voorkennis heb?

Ja, dat kan. We zorgen ervoor dat het leuk en leerzaam is voor zowel ervaren mensen als beginners.

Kan ik 1-op-1 coaching krijgen bij EpexMind?

Ja, dat kan. Neem contact op voor een gesprek, zodat we kunnen kijken wat het best bij jouw uitdaging past.

Kan ik ook maar 1 dag komen?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Er zit een volgorde in onze training waardoor het belangrijk is om alles mee te krijgen.

Ik ben een ouder van een deelnemend kind. Kan ik ook meedoen?

Voor ouders hebben we een aparte training die wordt verzorgd door onze partner, Masters in Life, en die in lijn ligt met de training voor de jongeren.

Niet gevonden wat je
zocht?
Neem contact op en we helpen je
graag verder
Gerelateerde cursussen

Het Dopamine Effect

Van overprikkeling en error naar motivatie en drive.

⇒ 1 Sessie
⇒  60 of 90 min . per les

 

Stress naar Focus

Van stress naar focus een workshop vol praktische tools tegen stress

⇒ 1 Sessie
⇒ 90 min . per les

 

Neem Contact op
071-7600078
info@epexmind.com

Adres

EpexMind
Flevodwarsweg 4
2318 BV Leiden
KVK: 89823257

Volg ons

Bereikbaarheid

Telefoon: 071-7600078

Hieronder vind je de tijden waarop je ons telefonisch kunt bereiken.

Ma. 10.00 – 18.00
Di. 10.00 – 18.00
Wo. 10.00 – 18.00
Do. 10.00 – 18.00
Vr. 10.00 – 18.00
Za. 12.00 – 17.00
Zo. Gesloten

© 2023 Epex Mind. All Rights Reserved

Meldt je nu aan!