Levenslang Vrij Van Retroactieve Jaloezie: Stap 2/7 – (Zelf)Vertrouwen

Retroactieve jaloezie heeft een grote impact op je zelfvertrouwen en je relatie. Het goede nieuws is dat als je deze jaloezie nu overwint, je niet alleen een betere relatie zult hebben, maar ook sterker en zelfverzekerder zult zijn in toekomstige relaties. In deze blog richten we ons op het belang van zelfvertrouwen en hoe je dit kunt versterken om retroactieve jaloezie te overwinnen.

(Zelf)vertrouwen

Het ligt aan jou, niet aan je partner. Geloof me, als je de relatie beëindigt zonder aan je zelfvertrouwen te werken, zul je dezelfde problemen tegenkomen in je volgende relatie. Het goede nieuws is dat als je nu werkt aan het overwinnen van retroactieve jaloezie, je een betere relatie zult hebben, ongeacht met wie je die hebt.

Gebrek aan Zelfvertrouwen

Gebrek aan zelfvertrouwen is vaak de kern van retroactieve jaloezie. Je vergelijkt jezelf onbewust met de ex-partners van je partner, wat de snelste manier is om onzeker te worden. Het constant vergelijken van jezelf met anderen ondermijnt je zelfvertrouwen en voedt je jaloezie.

Weet Wie Je Bent

Zelfkennis is een krachtige manier om je zelfvertrouwen te vergroten en retroactieve jaloezie te overwinnen. Door jezelf beter te leren kennen en te waarderen, kun je een solide basis van zelfvertrouwen opbouwen.

Waarden: Top 5

Wat drijft jou? Wat vind jij belangrijk? Het identificeren van je top 5 waarden helpt je om een beter begrip van jezelf te krijgen. Waarden zijn de kernprincipes die je leven leiden en bepalen wat belangrijk voor je is. Ze geven richting en betekenis aan je keuzes en acties.

blije vrouw met zelfvertrouwen

Waarom Waarden Belangrijk Zijn

Waarden zijn belangrijk omdat ze je helpen om beslissingen te nemen die in lijn zijn met wie je echt bent. Ze geven je een gevoel van identiteit en zelfrespect. Wanneer je leeft volgens je waarden, voel je je meer vervuld en zelfverzekerd.

Oorsprong Waarden

Je waarden zijn een onbewuste keuze die je dagelijks maakt. Ze zijn onbewust omdat je ze voelt, maar het is ook een bewuste keuze omdat je ervoor kunt kiezen om volgens je waarden te leven. Als je in een ander gezin, omgeving of cultuur was opgegroeid, had je misschien andere waarden gehad. Waarden helpen je om te dienen in de maatschappij, maar ze kunnen ook in je nadeel werken als ze conflicteren met je huidige situatie.

Waarden komen vaak voort uit de cultuur waarin je bent opgegroeid, zoals religie, thuisomgeving en bredere culturele normen. Misschien heb je vanuit je cultuur meegekregen dat het aantal partners dat je partner heeft gehad niet goed is. Tegelijkertijd leert je cultuur je misschien ook om compassie te hebben voor anderen. Hoe meer compassie we hebben voor anderen, hoe meer we compassie kunnen ontwikkelen voor datgene waar je in gelooft. Dit kan een krachtige manier zijn om negatieve oordelen los te laten en je zelfvertrouwen te vergroten.

Download de opdrachten: Praktische Oefeningen Levenslang Vrij Van Retroactieve Jaloezie: Stap 2/7 – (Zelf)Vertrouwen

Download opdracht 2

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Door op verzend te klikken, ga je akkoord met de voorwaarden.

Hulp of advies nodig?

Openingstijden

Ma. 10.00 – 18.00
Di. 10.00 – 18.00
Wo. 10.00 – 18.00
Do. 10.00 – 18.00
Vr. 10.00 – 18.00
Za. 12.00 – 17.00
Zo. Gesloten

News & Updates

Join onze nieuwsbrief