SKJ-Registratie voor Jeugdprofessionals

In het domein van jeugdzorg en pedagogie speelt Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) een belangrijke rol bij het waarborgen van kwaliteit en zorgstandaarden. Wat houdt SKJ-registratie precies in en waarom is het zo belangrijk?

Wat is Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)?

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is een Nederlands register waar professionals werkzaam in de jeugdzorg zich kunnen laten registreren. Deze registratie bevestigt dat zij voldoen aan kwaliteitseisen en zich blijven ontwikkelen binnen hun vakgebied gericht op het werken met jeugd. SKJ draagt bij aan het vertrouwen van ouders, cliënten en andere belanghebbenden door de kwaliteit van jeugdzorg te garanderen.

Waarom is een SKJ Registratie Belangrijk?

  1. Kwaliteitsgarantie: SKJ-registratie waarborgt dat jeugdprofessionals voldoen aan de standaarden van hun vakgebied. Het biedt cliënten en samenwerkingspartners de zekerheid dat zij te maken hebben met deskundige en competente professionals.

  2. Professionalisering: Registratie bij SKJ stimuleert professionals om zich voortdurend te ontwikkelen. Door middel van bijscholing, training en het bijhouden van actuele kennis blijven zij up-to-date in een vakgebied dat voortdurend evolueert.

  3. Verplichting voor Werkgevers: Werkgevers in de jeugdzorg zijn verplicht om te werken met SKJ-geregistreerde professionals bij complexe of risicovolle situaties. Dit waarborgt een veilige en hoogwaardige zorgverlening voor alle betrokkenen.

Wie Kan Zich Registreren bij SKJ?

Professionals die werken op hbo-niveau of hoger in het jeugddomein komen in aanmerking voor SKJ-registratie. Zowel werknemers als zelfstandige jeugdhulpverleners kunnen registratie aanvragen mits zij voldoen aan de vereiste vakbekwaamheid en ervaring.

De Kamers van SKJ

SKJ-registratie is onderverdeeld in drie verschillende kamers die zich richten op specifieke beroepsgroepen binnen de jeugdzorg: jeugd- en gezinsprofessionals, pedagogen en psychologen. Elke kamer hanteert specifieke registratievoorwaarden en richtlijnen om ervoor te zorgen dat professionals binnen hun expertisegebied goed gekwalificeerd blijven.

SKJ-registratie gaat verder dan een administratieve verplichting; het staat voor continue ontwikkeling en hoogwaardige zorgverlening aan jeugd en gezinnen. Bij EpexMind zijn onze psychologen SKJ-geregistreerd.

Hulp of advies nodig?

Openingstijden

Ma. 10.00 – 18.00
Di. 10.00 – 18.00
Wo. 10.00 – 18.00
Do. 10.00 – 18.00
Vr. 10.00 – 18.00
Za. 12.00 – 17.00
Zo. Gesloten

News & Updates

Join onze nieuwsbrief