Vergroot de Weerbaarheid van Kinderen met Rots en Water

Wat is de Rots en Water Training?

De Rots en Water training is een wereldwijd erkend programma dat zich richt op het versterken van de sociale en emotionele weerbaarheid van kinderen en jongeren. Het combineert fysieke oefeningen met mentale training om deelnemers te helpen zelfvertrouwen te ontwikkelen, effectief te communiceren en respectvolle relaties op te bouwen. Het programma richt zich op het vinden van een balans tussen de eigenschappen van een “rots” (sterk en standvastig) en “water” (flexibel en meegaand).

De Oorsprong van Rots en Water

Rots en Water is ontwikkeld door Freerk Ykema een gymleraar in de jaren ’90, creëerde de Rots en Water training vanuit de behoefte om praktische vaardigheden te bieden voor persoonlijke groei en sociale interactie. Ykema zag dat kinderen baat hadden bij een programma dat niet alleen op mentale, maar ook op fysieke kracht en weerbaarheid was gericht. Dit leidde tot de ontwikkeling van een unieke methode die inmiddels wereldwijd wordt toegepast in scholen, jeugdinstellingen en sportverenigingen

Waarom is de Rots en Water training nodig?

Kinderen en jongeren staan vandaag de dag voor verschillende uitdagingen die hun welzijn en ontwikkeling beïnvloeden. Enkele veelvoorkomende problemen zijn:

 1. Pesten: Veel kinderen worden geconfronteerd met pestgedrag, wat hun zelfvertrouwen en schoolprestaties negatief beïnvloedt.
 2. Groepsdruk: Jongeren ervaren vaak druk van leeftijdsgenoten om zich op bepaalde manieren te gedragen, wat kan leiden tot stress en onzekerheid.
 3. Slechte communicatievaardigheden: Het niet goed kunnen uiten van gedachten en gevoelens kan leiden tot misverstanden en conflicten.
 4. Lage zelfwaardering: Gebrek aan zelfvertrouwen en zelfrespect maakt kinderen kwetsbaar voor negatieve invloeden.
 5. Gebrek aan grenzen: Zonder het vermogen om persoonlijke grenzen te stellen en de grenzen van anderen te herkennen en respecteren, hebben kinderen moeite met het handhaven van gezonde relaties, zowel met leeftijdsgenoten als ouderen.
Rots en water

De Resultaten van de Rots en Water Training

De Rots en Water training heeft bewezen significante positieve resultaten te leveren:

 • Verbeterd zelfvertrouwen: Kinderen leren voor zichzelf op te komen en vertrouwen te hebben in hun eigen kunnen.
 • Betere communicatie: Deelnemers ontwikkelen effectieve communicatieve vaardigheden die hen helpen in zowel persoonlijke als sociale contexten.
 • Groter zelfbewustzijn: Door de training krijgen kinderen een beter inzicht in hun eigen emoties en gedragingen.
 • Respectvolle relaties: Deelnemers leren grenzen te stellen en te respecteren, wat leidt tot gezondere en respectvollere relaties met anderen.

Wat Maakt Rots en Water bij EpexMind Uniek?

Bij EpexMind tillen we de Rots en Water training naar een hoger niveau door nog beter in te spelen op de behoeften van onze doelgroep. Onze aanpak is uniek vanwege de volgende aspecten:

 • Interactieve en speelse benadering: We gebruiken innovatieve methoden om de training leuk en boeiend te maken, waardoor kinderen gemotiveerd blijven en actief deelnemen.
 • Gerichte doelgroepbenadering: Onze trainers zijn gespecialiseerd in het werken met verschillende leeftijdsgroepen en passen de training aan op de specifieke behoeften en niveaus van basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en jongvolwassenen.
 • Multidisciplinaire methodologie: Naast de basisprincipes van Rots en Water integreren we technieken uit NLP, moderne psychologie, Transactionele Analyse en Systemisch Werk.
 • Ervaren trainers: Onze trainers zijn experts met een brede achtergrond in psychosociale vaardigheden. Ze creëren een ondersteunende omgeving waarin kinderen kunnen groeien en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Onze Missie en Visie

Bij EpexMind streven we ernaar om kinderen en jongeren te ondersteunen in hun persoonlijke groei en mentale weerbaarheid.

Onze missie is om elk kind te voorzien van de tools en vaardigheden die nodig zijn om zelfverzekerd, weerbaar en gelukkig te zijn.Onze visie is een wereld waarin kinderen en jongeren zich vrij voelen om zichzelf te zijn, hun unieke talenten te ontdekken en te groeien in een ondersteunende en respectvolle omgeving. Met onze Rots en Water training willen we bijdragen aan deze visie door kinderen sterker, veerkrachtiger en meer in balans te maken. Door hen de juiste handvatten aan te reiken, leren zij hoe ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun eigen leven, bewuste keuzes te maken en met zelfvertrouwen de leiding te nemen over hun eigen ontwikkeling.

epexmind rots en water

   Resultaten van onze unieke aanpak

   Dankzij onze unieke benadering zien we indrukwekkende resultaten bij onze deelnemers. Kinderen ontwikkelen niet alleen meer zelfvertrouwen en betere communicatievaardigheden, maar tonen ook een verhoogde emotionele intelligentie en veerkracht. Ouders en leraren merken op dat kinderen beter in staat zijn om conflicten op te lossen en gezondere relaties te onderhouden.

   Meer Informatie

   Wil je meer weten over onze Rots en Water training of een offerte aanvragen? Bezoek onze Rots en water pagina of neem contact met ons op.

   Hulp of advies nodig?

   Openingstijden

   Ma. 10.00 – 18.00
   Di. 10.00 – 18.00
   Wo. 10.00 – 18.00
   Do. 10.00 – 18.00
   Vr. 10.00 – 18.00
   Za. 12.00 – 17.00
   Zo. Gesloten

   News & Updates

   Join onze nieuwsbrief